Kennel Schärott

Hundar för sällskap, utställning och sport

Vi är sedan 1992 uppfödare av Schäfer. 2020 utökade vi kenneln med ännu en ras, Tysk spets.

När kenneln startade födde vi även upp rottweiler, därav kennelnamnet. 1994 valde vi att inrikta oss på enbart schäfer.  Under den tid rottweiler var en del av kenneln ägde vi en av Sveriges mest meriterade rottweilerhanar, Jackeli´s Castor Chapman som var korad, utställnings- och brukschampion, räddnings- och bevakningshund samt väktarhund. 

På kenneln finns även vår gamle papillonhane Schärott´s Älvsnabben

Vi har under åren utbildat och tävlat både  egna och andras hundar inom bruks, lydnad och IPO.  

Våra valpar är uppväxta med mycket goda förutsättningar innan de kommer till sina nya hem, med sociala kontakter såväl med barn som med vuxna och god prägling på andra hundar. Våra valpar levereras alltid:

  • Registerade i Svenska kennelklubben
  • Vaccinerade
  • Besiktade
  • Chippade 
  • Avmaskade
  • Dolda fel försäkrade

Schäfer

En bra allroundhund

Under åren har vi rönt stora framgångar med våra hundar både i utställningsringen som på lydnads- och bruksplanen. 

Vi har fått fram SM-vinnare,  svensk schäfervinnare och bruks- /lydnadschampions. Några hundar genom åren som är värda att minnas är Schärotts Aramizz, Schärotts Fetch och Schärotts Saragazzo. Av våra senaste hundar har vi en svensk schäfervinnare, Schärotts Icon

Med åren har vi har dragit ned på uppfödningen av schäfer och i dag finns endast två tikar i kenneln.  Schärotts Fiddeli en äldre avelstik som gett oss många fina valpar och Schärotts Jiánnie som är en av Fiddelis avkommor. Hon är två år och har ställts som valp/unghund med vinster och goda placeringar. Hon är friröntgad och har gjort ett mycket bra MH.  

Tysk spets

Liten hund med mycket power

2020 köpte vi in oss på Mittelspitz tiken Moon-Rocks Justify My Love från kennel Moon-Rocks. 

Det vi önskade i en ny ras var, en liten, frisk, tålig, trevlig, lättskött, pigg och lättlärd hund.  Förutom detta skulle vi ju tycka att hundarna är fina.  

Det känns som vi prickat rätt och att vi i denna ras funnit det vi letat efter.