mer Fakta om oss

Jag har hållit på med hund sedan 1984 då jag gjorde lumpen som hundförare. Efter det har jag varit aktiv med hund både inom försvaret, Svenska Brukshundklubben och Svenska Schäferhundklubben. Jag har fått fram flera godkända bevakningshundar som stamhundar till försvaret och med egen hund till brukschampion, tjänstehund, räddningshund, utställningschampion och IPO. Jag har även arbetat som hunddressör, varit hundförare i Libanon, hundförare och träningsansvarig inom Securitas samt lärare i hundtjänst vid ett hundsportsgymnasium. 

Jag är utbildad instruktör och lärare i hundtjänst. Jag har gått skyddsfigurant vid mästerskap.

Jag har under senare år kört en hel del motocross, vilket var mitt ungdomsintresse. Stor del går nuförtiden även åt till sköta om gården med allt vad det innebär.

2021 startades jag hästtaxiverksamheten.

Lennart Klingestad

Jag har varit aktiv inom hundvärlden sedan 1980 då jag köpte min första schäfer. Jag är utbildad instruktör och har under årens lopp aktivt tränat och tävlat med egna hundar i alla bruksgrenarna, lydnad, utbildat bevaknings- och räddningshundar samt tävlat i skydd. Jag var under några år även lokalt engagerad som ordförande i Svenska Schäferhundklubben.

På senare år har även jag återupptagit mitt ungdomsintresse, som är hästar. I mina tonår tävlade jag aktivt med ponny inom hoppning med goda resultat. Jag placerade mig även som 4 i SM i ponnygalopp. 

I dag går mycket tid till marktjänsten när det gäller hästarna. Ibland hinns även några trevliga ridturer i skogen med. 

Charlotte Klingestad

Jag har sedan 5-årsåldern ridit. Jag började då på ridskola och fick min första ponny när jag var 7 år. Detta var (som vi fick höra i efterhand) ridskolans skräck då han tog full fart från en sidan av manegen till andra och där tvärvände så barnen ramlade av. Jag tyckte ändå väldigt mycket om denna lilla egna ponny. Efter honom hade vi två c-ponnyer, båda fina diplomston. Under denna tid kom jag att bli intresserad av att tävla och Nova, vårt lilla fina fuxsto tävlade jag både dressyr och hoppning med. Min D-ponny som köptes som 5-åring hade jag några fina år med och henne tävlade jag upp till L:A hoppning med. Vi hade många fina placeringar varav vinsten av Mountain horse cup i stilhoppning var den för mig mest värdefulla. Jag tog över min mors storhäst, en tyskimporterad Hannoveranare. Han tävlade jag upp till 1.20 innan han blev skadad och fick lägga hoppningen på hyllan. Under en period ägde vi även ett vackert isabellfärgat svenskt halvblod. Han var nog den mest väluppfostrade och genomtrevliga häst jag träffat. 

2018 köpte jag min nuvarande tävlingshäst Edwin F.  Då var han 3 år och helt grön. Det var inte varit en lätt match att få ordning på denna häst. I början hade han dålig balans och inte helt koll på sin kropp. Han har dessutom alltid varit hingstig. I dag är han mycket välriden och tävlad i 1.30. 

Förutom Edwin tävlar jag även Märta-Louise F född 2018, som vi köpte som föl. Hon är ett välstammat sto med bra hoppteknik. Vi har i dagsläget tävlat med bra resultat i 1-meterklassen. 

Jag sponsras av Stora Enso

Mathilda Klingestad